lunes, 19 de septiembre de 2011

Entorn personal d'aprenentatge (PLE)

Per introduir-nos en el tema de l'entorn personal d'aprenentatge vàrem veure un vídeo del Jordi Adell on ens feia una petita introducció. Posteriorment per ampliar sobre el tema vam llegir un article del Jordi Adell i la Linda Castañeda, titulat "Los entornos personales de aprendizaje: una nueva manera de entender el aprendizaje".

S'enten Ple com una manera pedagògica, com una pràctica de les persones per aprendre utilitzant la tecnologia. És una manera de veure l'aprenentatge amb l'Internet, les seves relacions, dinàmica i naturalesa. (Attwell, 2007; et als, citat en Adell, Castañeda, 2010).

En resum es pot dir que l'entorn personal d'aprenentatge (Ple), és la manera en la que podem utilitzar les diferents eines, fonts d'informació, relacions i les aplicacions que podem fer servir per poder aprendre a través de poder llegir, reflexionar, modificar i compartir. És a dir, són diverses eines que podem utilitzar per poder controlar i gestionar el nostre propi aprenentatge.

Hi han tres tipus d'eines:
- D'accés a la informació: llocs de publicació, bases de dades, vídeo, multimèdia, objectes d'aprenentatge estàndards...
- De creació i edició de la informació: eines de mapes mentals, mapes conceptuals, creació de presentacions...
- De relació amb els altres: xarxes socials que ens permeten comunicar-nos amb altres persones i poder compartir aprenentatge.

A continuació us deixo el meu propi Ple:



0 comentarios:

Publicar un comentario

 
Copyright 2009 Diari d'una mestra. Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemesfree