martes, 20 de octubre de 2009

La descripció



A classe de Comunicació oral, escrita i digital hem estudiat la descripció a través d'una exposició fotogràfica i una posterior descripció de la persona escollida. Però abans de realitzar això hem estat treballant més a fons què és la descripció i en què consisteix. He realitzat aquest mapa conceptual sobre la descripció, per tenir una visió més esquemàtica.

Per tant, la descripció és un mode d'organització del discurs que pretén representar lingüísticament persones, animals, objectes, ... Es poden descriure tots els aspectes de la realitat, des dels més concrets als més abstractes. A través de la descripció rebem informació de les característiques dels diferents objectes, les quals poden ser més objectives o subjectives, depenen de la situació en que es trobi.

L'estructura que tenen els textos descriptius es que no poden incloure les dades subjectives de manera desordenada. El primer és establir un tema, amb la presentació de l'objecte; el segon és la caracterització, amb la que es veuen les qualitats, propietats i parts de l'objecte; l'últim procediment és establir la relació que estableix amb el món exterior, pel que fa el temps i l'espai.

A la descripció s'ha de seleccionar d'una manera molt acurada les paraules i a més a més està condicionada el context en el que apareix. El contingut de la descripció respon a les preguntes implícites o explicites (què és?, com és?, quines parts té?, per a què serveix?, què fa?, com es comporta?, ...

0 comentarios:

Publicar un comentario

 
Copyright 2009 Diari d'una mestra. Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemesfree