martes, 24 de noviembre de 2009

Conferència Eulàlia Bosch


La conferència de Eulàlia Bosch portava per nom " FER DE MESTRE". Eulàlia Bosch és professora de filosofia i autora d'alguns llibres com: plaer de mirar, educació i vida quotidiana, un lloc anomenat escola, entre d'altres. La conferència tracta sobre el tema: pensar en l'ofici de fer de mestre en el marc de la ciutat.

En l'ofici de mestre ens hem de fixar molt en els detalls, pensar que els nens creixen. La relació que establim amb els nens és una mica estàtica, però per molt quiets que es quedin els infants, estan creixent. Nosaltres intervenim en aquest creixement. Un altre punt molt important, és la ciutat on creix, per això tots els que fem de mestres hem de trobar el lloc d'on som, per aprendre a viure la pròpia ciutat i poder ensenyar. Tenim una gran responsabilitat perquè tots els nens passaran per l'escola.

A la conferència també ens ha mostrat Anycerda (des de l'educació), el seu objectiu és divulgar però destinat a l'educació, a través de l'elaboració d'una sèrie de propostes i materials educatius. Una de les aplicacions que ens ha mostrat ha sigut el navegador, on surt un mapa amb els edificis i llocs emblemàtics. Però no només surt això sinó que també apareixen les escoles, és a dir, tenim un mapa on es marquen els llocs principals per l'educació. Ja que la ciutat on vivim la hem de conèixer suficient, per poder alimentar la curiositat insaciable dels infants. La relació que hi ha entre l'escola i la ciutat és molt important, poder conèixer els recursos que la nostra ciutat té.

Els nens són curiosos per naturalesa ( tal com també diu al llibre del Tono en la enseñanza), per tant com a mestres hem d'alimentar aquesta curiositat, però no només serà una tasca nostra, sinó de tot l'entorn de l'infant.

Les experiències estètiques es troben a la vida quotidiana, no només en un museu. L'Eulàlia Bosch ens ha explicat aquest concepte amb alguns exemples: com el palau de la música on hi ha dos formes d'art, l'arquitectura i la música; la importància de la ceràmica en les arts, no cal anar a un museu, es troba a casa; ...

Per concloure saber que per fer de mestres les arts ajuden i a més a més cal voler ser savi, no fa falta aconseguir-ho, sinó tenir el desig de voler ser-ho. I un altre punt important per poder ser mestre és que per poder ensenyar a llegir, cal ser un gran lector, podem fer la reflexió de que sinó llegim, com volem ensenyar a llegir?

La conferència m'agrada't molt perquè ha parlat de temes molt interessants com la curiositat del nen o de les experiències estètiques. Per tant he pogut aprendre molt amb tot el que ha dit sobre el tema i m'ha fer reflexionar de molts temes com a futura educadora.

0 comentarios:

Publicar un comentario

 
Copyright 2009 Diari d'una mestra. Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemesfree