martes, 24 de noviembre de 2009

Treball actualitat educativa


A seminari la Mireia Casanovas, la Clara Medina i jo, hem fet el treball sobre l'actualitat educativa. Consisteix a recullir noticies durant una setmana i fer un petit treball d'una notícia que escollim com a la més important que tracta sobre un article de la vanguardia, sobre un nen amb diabetis canvia d'escola per culpa de la discriminació.

L'article tracta sobre un nen que es diu Mark que li van diagnosticar diabetis, va haver-hi d'aprendre a conviure amb la seva malaltia, a realitzar-se anàlisis amb el glucòmetre i administrar-se la insulina. Aleshores van sorgir problemes amb l'escola, ja que li prohibien portar el glucòmetre a classe (per tant, no es podia controlar els nivells de glucosa en sang) i tampoc li permetien participar a les excursions i inclús van convidar a la seva mare a canviar-se d'escola. La mare va demanar que es seguis les recomanacions del protocol de la conselleria d'educació i salut respecte a la diabetis a l'escola, on diu que cap nen pot ser exclòs de les activitats que el centre organitzi. Fins i tot el seu endocrí li va fer una carta a l'escola explicant que que podia participar perfectament. La mare va demanar que abans de dinar necessitava la insulina, però l'escola no va cedir i no van voler. Al final la única solució va ser canviar-se d'escola, on està molt bé i no ha tingut cap tipus de problemes.

Respecte aquest tema, crec que a part de la culpa que té l'escola, ningú va ajudar aquest infant des del centre, ja que ni van parlar els professors, ni l'AMPA, ningú va intentar com a mínim ajudar aquest infant. Crec que avui en dia a la societat que ens trobem, trobo repugnant que encara hi hagi gent que discrimini per aquest temes. Ja que tothom és diferents, i tots els infants són diferents, on trobem el punt de normalitat? a més a més com a educadors quins valors volem ensenyar aquest infants, que els ensenyem com un company es diferent i no mostrem col·laboració, ajuda, ... Crec que abans de fer el que ha fet l'escola, haurien d'haver anat a l'associació de diabetis de Catalunya i poder informar-se sobre el tema. Jo vaig fer el treball de recerca sobre la diabetis, i ser diabètics no els comporta res, poder fer tot amb normalitat, però tenint cura dels apats i poder injectar-se la insulina, a més a més hi ha molts malalts d'aquesta malaltia i és un fet molt normal. Per tant, estic totalment en contra del que ha fet l'escola discriminant aquest infant per tenir diabètis.

0 comentarios:

Publicar un comentario

 
Copyright 2009 Diari d'una mestra. Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemesfree