martes, 15 de diciembre de 2009

Comentari escuela y territorio

El llibre "Escuela y territorio" tracta sobre les claus per la innovació educativa on presenta temes d'actualitat, amb aportacions de reconeguts especialistes sobre el tema, a la vegada proporciona les paules necessàries i exemples de com poder portar-ho a la pràctica.

La necessària relació que tenen tots els agents i les agències educatives d'un territori determinat. Al llarg del llibre apareixen les idees claus de treball en xarxa, les xarxes educatives, l'escola i l'entorn. Apareixen també algunes reflexions i experiències que reflecteixen la justificació teòrica de la raó de la necessitat de donar un pas amb relació de l'escola amb el seu entorn. També pretén reflectir les diferents maneres de fer possibles aquesta teoria a través de les pràctiques que s'han realitzat a diversos llocs.

A través de la introducció teòrica sobre la necessitat que els agents treballin de manera col·laborativa i del recull d'experiències, ens mostren la relació educativa que té l'escola amb el seu entorn immediat. La importància que té la tasca de l'educador, per poder crear un bon ambient i fer que tothom col·labori. A més a més de veure la importància que han tingut els projectes els alumnes i famílies aportant molts aspectes positius en tots els sentits.

Crec que el llibre tracta sobre un tema molt important, ja que a través de les diferents experiències, ens mostren exemples de projectes educatius de zones molt diverses, segons on està situat té unes característiques determinades i necessitats diferents.

0 comentarios:

Publicar un comentario

 
Copyright 2009 Diari d'una mestra. Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemesfree