martes, 15 de diciembre de 2009

Elogi de la feblesa


Per seminari hem llegit el llibre "Elogi de la feblesa" de Alexandre Jollien. El personatge principal és l'Alexandre Jullien, un nou amb paràlisi cerebral, que com al majoria de discapacitats, estava predestinats a fer capses de cigarretes en un taller ocupacional. Però amb voluntat i esforç aconsegueix arribar a la Universitat de Filosofia.

Aquest llibre autobiogràfic, explica a través d'una conversa imaginària del noi amb Socràtes, una vida plena de feblesa i al mateix temps de coratge d'un discapacitat físic i tot el seu entorn. Narra també un munt d'experiències i relacions viscudes que han aportat a l'Alexandre tota l'experiència que mostra en ell mateix.

Amb aquest llibre ens podem adonar de l'esforç que realitza el protagonista i totes les barreres que s'hi troba. A més a més ens serveix per reflexionar de com les coses més insignificants i petites per algunes persones, per altres poden arribar a ser molt importants. I també fa pensar sobre el tema que amb l'esforç i voluntat es pot arribar aconseguir tot, ja que no ens hem de conformar amb qualsevol cosa, si podem fer el que de veritat volem fer.

0 comentarios:

Publicar un comentario

 
Copyright 2009 Diari d'una mestra. Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemesfree