martes, 1 de diciembre de 2009

Ferrer i Guàrdia





Per l'assignatura d'Història i antropologia de l'educació hem realitzat un treball per parelles sobre un pedagog. L'Aina i jo l'hem fet sobre Ferrer i Guàrdia.

Francesc Ferrer i Guàrdia va néixer el 14 de gener de 1859 a Alella i va ser un pedagog i pensador català. Va morir afusellat a Barcelona el 1909, perquè va ser denunciat per ser un dels màxims inspiradors de la setmana tràgica. Va crear l'escola moderna: coeducació dels dos sexes, coeducació de diferents classes socials, clima d'amistat a l'aula, educació compartida entre la família, escola i societat i també una escola oberta on l'escola estava oberta a tot el món. El concepte que tenia Ferrer i Guàrdia d'infant, es que el nen sap i va l'escola per reflexionar sobre els seus coneixements, organitzar-los, enriquir-los i desenvolupar-los dins del grup. Segons Ferrer i Guàrdia l'escola és un micro- societat o taller d'individus que aprenen a treballar, col·laborar i compartir.

La pedagogia que va adoptar Ferrer va ser tenir un sentit crític, laic, racionalista i llibertari. El sentit crític de l'ensenyament, va donar pas a la importància de la investigació directa per part de l'alumne, de l'expressió i opinió de la seva visió personal dels coneixements; la racionalitat de fets, procediments i actituds.

Es pot concloure que Ferrer i Guàrdia ha tingut i té molta importància dins de l'àmbit educatiu. Mostra de l'èxit que va tenir va ser les opinions dels seus propis alumnes que valoraven l'escola que no era perfecte però si lògiques on es reflexa el progrés de la societat. A més a més a l'època que va viure Ferrer i Guàrdia va crear una escola molt innovadora.

0 comentarios:

Publicar un comentario

 
Copyright 2009 Diari d'una mestra. Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemesfree