miércoles, 21 de diciembre de 2011

Aula d'acollida i la seva inclusió a les aules

Avui els nostres companys, la Clara Boix, Àngel Carillo i l'Òscar Garcia ens han presentat el seu tema sobre l'aula d'acollida i la seva inclusió a les aules. Per tal de presentar el seu treball han fet sevir una presentació del prezi, que aquí us deixo l'enllaç. Part de la seva presentació l'han fet en portuguès per tal de que poguéssim experimentar la sensació que tenen els infants quan són alumnes nouvinguts i no coneixen l'idioma.

Crec que el tema és molt d'actualitat, ja que en la realitat en la que ens trobem avui en dia en les escoles és la immigració i alumnes que arriben a mig curs i no coneixen l'idioma, per això la tasca que es fa des de les aules d'acollida és molt important, però també crec que és molt important el que es faci a l'aula. A través de tots els recursos que em estat veien durant tot el semestre, com a futurs mestres si ens trobem amb alumnes nouvinguts, podem fer servir moltes eines per tal d'ajudar-los en el seu aprenentatge. Per exemple, si hi ha un ordinador, que puguin realitzar jocs a través de portals com el JClic, o fins i tot poder crear-los especialment per ells. 

També crec que podria ser molt interessant, que els alumnes nouvinguts també poguessin apropar la seva cultura i el seu idioma els seus companys, a través de diverses activitats es podria treballar també a l'inrevés, per tal de que els companys també coneguin més el seu país.


He buscat a la web de edu3 i he trobat un vídeo molt interessant sobre les aules d'acollida, on explica per exemple a part d'ensenyar l'idioma també intenten treballar l'autoestima, ja que viuen la separació del seu país i molts d'ells deixen part de la família en el seu país. Trobo molt important de l'aula d'acollida i també poder ajudar-se de les noves tecnologies per poder ajudar millor els alumnes. 

Edu3.cat

0 comentarios:

Publicar un comentario

 
Copyright 2009 Diari d'una mestra. Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemesfree