lunes, 12 de diciembre de 2011

Els mitjans de comunicació i l'educació

Quina diferència hi ha entre "Educar en l'ús dels mitjans de comunicació" i "utilitzar els mitjans de comunicació per educar"?

Ens els últims anys amb la incorporació de les noves tecnologies, ha fet que ho haguem d'introduir a les aules, així com a vegades l'abús massiu de l'ús d'aquestes noves tecnologies. Per això crec que educar en l'ús dels mitjans de comunicació, es refereix a que cal que ensenyem els nostres alumnes la importància de les noves tecnologies, però també fer un ús correcte i adequat, que inclou a saber que no només es pot fer amb les noves tecnologies tot, sinó que lo positiu per aprendre és poder fer-ho a través de diverses maneres. A més a més també hem d'educar els nostres alumnes a saber seleccionar, ja que amb l'ús de les tecnologies un problema que ens trobem és la quantitat d'informació, i pot passar que demanem els nostres alumnes que portin informació d'un país, i ens portin 50 fulls extrets d'internet, per tant, els nostres alumnes han d'aprendre a seleccionar i veure que és important.

Utilitzar els mitjans de comunicació per educar, en canvi, crec que va més encaminat a poder compaginar les utilitats dels mitjans de comunicació, per fer-ho de complement per poder educar els nostres alumnes, però mantenint la importància de escollir allò adequat i que serveixi per complementar, no basat només en els mitjans de comunicació.

Com a tot, crec que els mitjans de comunicació són necessaris per poder educar, però crec fonamental que siguin un complement, no basar tot en això. Per exemple actualment es pot treballar l'actualitat educativa o bé el passat, a través de les hemeroteques que estan disponibles per internet, això és una eina que poden fer servir els alumnes per poder aprendre, un complement molt útil per poder estudiar el passat i poder aportar altres vies d'informació.


0 comentarios:

Publicar un comentario

 
Copyright 2009 Diari d'una mestra. Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemesfree