miércoles, 21 de diciembre de 2011

Els blocs

Avui les nostres companyes la Nuria Maldonado, Sara Garcia i Paula Antonell ens han presentat el seu treball sobre els blocs. Per tal d'explicar el seu treball han fet servir una presentació de prezi que aquí deixo l'enllaç.  També han creat unes activitats en el JClic, aquí us deixo l'enllaç

Tal com han explicat elles existeixen diversos tipus de blocs segons l'àmbit educatiu: 
  • De centre: ho utilitzen per informar de les activitats que es fan el centre i també publiquen treballs que han realitzat els alumnes. 
  • D'aula: serveix com a suport per les activitats i l'alumne està present. 
  • De matèria i assignatura: es crea un carpeta d'aprenentatge digital. 
  • Personals: és fa servir de diari, on compartir experiències i poder debatre...
  • Professors i alumnes: per expressar la seva opinió sobre l'educació, compartir experiències, facilitar recursos...
Personalment els que més estic familiaritzada són els blocs de centre, el de professors i també el d'aula.  Encara que crec que el bloc és una eina molt útil per poder compartir experiències, opinions, facilitar recursos i generar debat dins de l'aula, amb els teus alumnes, crec que encara és una eina que a les escoles no es fa servir gaire. Per la meva experiència personal viscuda durant les pràctiques, tant d'aquest any com l'anterior, o no hi ha bloc, i en el cas que hi hagi ho fa un mestre, on només posa les fotografies de les sortides, informació. Però considero que dins d'una escola, el bloc de l'aula pot ser molt enriquidor, ja que es centre en els alumnes específicament,i podem fer que participin ells i ho facin. Per exemple com es fa a la meva escola, però només a un curs, on l'aula té un apartat on els alumnes escriuen per fer recomanacions de lectures. Crec que és una iniciativa molt positiva. 

0 comentarios:

Publicar un comentario

 
Copyright 2009 Diari d'una mestra. Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemesfree