lunes, 26 de diciembre de 2011

El nostre treball en grup

El nostre grup la Regina Beltran, Estel Gamisans, l'Helena Prim i jo, hem fet el treball sobre la pissarra digital en l'àrea de llengües. Primerament quan se'ns va plantejar la realització d'un treball en grup vam fer una pluja d'idees, i al final ens vam decantar per la pissarra digital, ja que és una eina que podíem fer-nos servir de les nostres experiències durant les pràctiques, tant d'aquest any, com del curs passat. 

També vam parlar sobre la millor manera per poder anar fent el treball, ja que hi havia moltes maneres, vam decidir fer servir el google docs, per tal de poder treballant de manera individual des de casa, i poder quedar en persona per acabar de perfilar i dividir tasques a fer. 

Una vegada teníem escollit el tema, el vam concretar en l'àrea  de llengües, i vam buscar informació de pàgines web interessants que hi poguéssim treure diverses activitats. Durant la recerca vam comprovar que hi havia diverses maneres d'utilitzar la pissarra, ja que tal com vam comprovar durant les pràctiques, a vegades només utilitzen la pdi, com una pissarra normal, posant el llibre digital interactiu. 

Per això vam plantejar una sessió que féssim una classe de veritat, fent servir diverses metodologies. Per fer la presentació, ens vam utilitzar com a suport un PowerPoint, per poder fer els enllaços de les pàgines web i sigués més còmode i útil. Vam valorar diverses eines, com el prezi. Aquí deixo l'enllaç del nostre power. Després per poder comentar les activitats vam demanar fer els nostres companys fer una graella, omplint el rol del mestre, el paper de l'alumne i l'aprenentatge. Aquí deixo l'enllaç de la graella omplerta pels companys. Vam decidir enviar l'enllaç de la graella compartida pel blink, ja que pensàvem que era una manera que tothom ho veies. Després ens vam donar compte que també podíem haver pensat altres maneres, com pel forum, penjar-ho a la carpeta compartida del blink... 

Vam intentar mostrar els nostres companys les diferents metodologies que hi ha per fer servir la pissarra digital i que és un recurs molt útil per poder fer servir amb els nostres alumnes. Personalment, potser per les meves experiències, penso que és un recurs poc utilitzat encara. I considero molt útil per poder compaginar amb altres maneres, no fer-ho tampoc tot amb la pissarra digital. A través de la recerca que hem fet les meves companyes i jo, ens hem donat compte de la gran quantitat de recursos que hi ha, una de les pàgines web per extreure material per la pissarra digital és la pàgina d'Alexandria, on està tot el material dividit nivell educatiu, àmbit competencial i àrea. Això permet poder agafar-ho fet, o bé poder observar i agafar idees per crear tu mateix el teu propi material. 

Considero que la realització d'aquest treball ens ha permès poder proposar i decidir diverses maneres de fer el treball, també la manera com ens comunicàvem i la recerca de noves eines, també posteriorment m'he donat compte que després de la realització dels treballs de grup dels nostres companys, que hi ha diverses eines per poder utilitzar i també em servirà per futurs treballs, com per exemple el moodle. Com a inconvenients de les eines que hem fet servir, com el mail o pàgines d'internet, és que per poder utilitzar-ho cal internet, i si en el moment de la presentació o en algun altre moment no funciona, és un inconvenient, ja que pot trastocar els teus plans i no poder-ho fer servir. Per això, cal tenir un pla B, per poder utilitzar altres eines que no requereixin internet, o poder fer copies en un usb, per tal de poder tenir la informació. 

0 comentarios:

Publicar un comentario

 
Copyright 2009 Diari d'una mestra. Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemesfree