lunes, 12 de diciembre de 2011

EVEA

Avui ha sigut el primer dia que els nostres companys la Sandra Pérez, Adrià Pérez i la Elisabeth Torras ens han presentat els EVEA, que són els entorns virtuals d'ensenyament i aprenentatge. Ens han fet una presentació a través d'una presentació de Prezi que deixo aquí el seu enllaç, un vídeo i han creat un moodle sobre l'assignatura a través del blink per poder compartir amb nosaltres i mostrar-nos el seu funcionament.

Els Evea són un sistema software pensat perquè els mestres puguin dissenyar un espai d'aprenentatge on els alumnes puguin complementar la seva formació a través de la realització de glossaris, fòrums, xats, qüestionaris, activitats... a través d'aquests software ens permet els alumnes construir el coneixement i també permet poder ampliar-lo amb el treball cooperatiu. Els entorns virtuals d'aprenentatge hi han de dos tipus els de pagament i els de codi lliure. Uns exemples serien: blackboard, moodle, WebCT...

En la sessió els nostres companys ens han ensenyat concretament a la utilització del moodle, creant una qüestionari, on es pot fer activitats i després fer-ne un seguiment per part del mestre. Personalment coneixia una mica el moodle, però no l'havia investigat per saber-ne com s'utilitza i per a què serveix. Després de la sessió i d'haver vist una mica més a fons, he extret algunes avantatges i també desavantatges.

Com a avantatges es podria dir que és una eina útil per poder penjar recursos, activitats, tasques a fer, és pot avaluar, permet un seguiment de l'ensenyament - aprenentatge i per últim crec que a més a més permet seguir fora de l'horari escolar. Com a desavantatges l'elaboració, creació, seguiment i avaluació de les activitats i tot comporta molt de temps, per poder aplicar a l'aula comporta a més a més haver après a fer servir la eina.

Com a conclusió diria que moodle pot ser una eina molt útil, però crec que seria per utilitzar en segon pla, és a dir, per complementar amb altres eines. A més a més encara que crec que permet fer moltes coses, també hi ha d'altres semblants que potser demanen menys temps i fer un servei semblant. Pot ser un element motivador de cara els nostres alumnes,o pel contrari, que no els agradi fer servir els alumnes i no tingui èxit. Igualment crec que està molt bé tenir al nostre abast el coneixement de diverses eines, ja que com a futurs mestres és molt important poder incorporar les noves tecnologies a les aules.


0 comentarios:

Publicar un comentario

 
Copyright 2009 Diari d'una mestra. Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemesfree